На орбіті між Марсом і Юпітером літає астероїд, вартість якого оцінюється в багато трильйонів доларів. Науковці кажуть, що астероїд “Психея 16” у своєму складі містить такі метали як золото, залізо, нікель і платину, вартістю в незбагненну суму грошей. Але люди ще не здатні дістати цей багатий ресурс, однак Сполучені Штати планують відправити зонд для дослідження цього об’єкта.

Думка про далекі й недосяжні багатства може захоплювати і розчаровувати одночасно. Безумовно, будуть люди, які наполягатимуть на необхідності скористатися скарбами астероїда “Психея 16”.

А як щодо багатств, які перебувають у межах досяжності? Хіба не всі їх прагнуть отримати? У листі до християн у Римі апостол Павло писав про досяжні багатства, які можна віднайти в стосунках із Богом: “О глибино багатства, і премудрости, і знання Божого!” (Рим. 11:33). Дослідник Біблії Джеймс Денні назвав ці багатства “незбагненними багатствами любові, яка дає Богу можливість… робити набагато більше, ніж просто задовольняти великі потреби світу”.

Хіба не це нам потрібно, навіть більше, ніж золоті самородки з далекого астероїда? З допомогою Святого Духа ми можемо отримати Божу мудрість і знання, що містяться у Святому Письмі. Нехай Бог допоможе нам заглибитися в ці багатства, щоб пізнати і цінувати Його ще більше.