Коли Лейсі Скотт перебувала в місцевому зоомагазині, її увагу привернула сумна рибка на дні акваріума. Її луска почорніла, а на тілі виднілися прояви патологічних змін. Лейсі врятувала десятирічну рибку, назвала її “Монстро”, як кита в казці про Піноккіо, і помістила її в “лікарняний” акваріум, щоденно змінюючи в ньому воду. Поступово стан Монстро покращився. Рибка почала плавати і збільшилася в розмірах. Її чорна луска стала золотою. Завдяки турботі Лейсі рибка стала новою!

У 10-му розділі Євангелії від Луки Ісус розповідає про мандрівника, якого побили, пограбували і залишили помирати. Священик і левит пройшли повз, проігнорувавши страждання чоловіка. Натомість самарянин, член знехтуваної громади, потурбувався про нього і навіть оплатив його лікування (Лк. 10:33-35). Назвавши самарянина справжнім “ближнім”, Ісус закликав слухачів наслідувати його приклад.

Те, що Лейсі зробила для помираючої золотої рибки, ми можемо робити для оточуючих, які потребують допомоги: для безпритульних, безробітних, людей з інвалідністю та самотніх “ближніх”. Отже, будемо помічати їхній смуток і наближатися до них, аби турботливо надати допомогу. Добре привітання. Спільна вечеря. Гроші, передані іншій людині. Як Бог через нас може виявити Свою любов до інших, любов, яка може все відновити?