Коли 11 вересня 2001 року впали башти Всесвітнього торгового центру, Грег Родрігес був одним із тих, хто загинув під час цього падіння. Перебуваючи в скорботі, його мати Філліс і батько намагалися належно реагувати на цю жахливу трагедію. У 2002 році Філліс зустрілася з Аїшою ель-Вейф, матір’ю одного з чоловіків, яких звинувачували в допомозі терористам. Філліс розповіла, що вона “підійшла до Аїші і простягнула до неї руки. Ми обійнялися і заплакали… Між нами одразу виникло взаєморозуміння… Ми обидві страждали через своїх синів”.

Філліс вважала, що прояв люті через смерть свого сина не зцілить її від болю. Слухаючи історію родини Аїші, Філліс відчувала співчуття та опиралася спокусі сприймати їх за своїх ворогів. Вона прагнула справедливості, однак вважала, що треба позбавитись бажання помсти, яке часто охоплює у випадку образи.

Так само вважав і апостол Павло, закликаючи: “Усяке подратування, і гнів, і лютість… нехай буде взято від вас разом із усякою злобою” (Еф. 4:31). Якщо ми відкидаємо ці згубні сили, Божий Дух надає нам новий погляд. “А ви один до одного будьте ласкаві, милостиві”, – каже Павло (в. 32). Можна працювати над відновленням зруйнованого і водночас відкидати жагу помсти. Нехай Святий Дух допоможе нам виявляти співчуття, яке долає гіркоту.