За свою блискучу кар’єру спортивного оглядача Дейв Кайндред висвітлив сотні знакових спортивних подій та чемпіонатів і написав біографію Мохаммеда Алі. Втомившись перебувати на пенсії, Дейв почав відвідувати баскетбольні ігри дівчат у місцевій школі. Невдовзі він почав писати огляд кожної гри та публікувати онлайн. І коли його мати та внук померли, а дружина пережила інсульт, Дейв усвідомив, що команда, гру якої він висвітлював, надала йому відчуття громади і мети. Він потребував їх так само, як вони потребували його. Кайндред сказав: “Ця команда мене врятувала. Моє життя перетворилося на темряву… а вони були світлом”.

Апостол Павло також покладався на товариство тих, з ким познайомився під час своїх місіонерських подорожей. Чи звертали ви увагу на те, кого саме він вітав у кінці свого листа (Рим. 16:3-15)? “Вітайте Андроніка й Юнія, – писав він, – родичів моїх і співв’язнів моїх” (в. 7). “Вітайте Амплія, мого улюбленого в Господі” (в. 8). Загалом Павло згадує понад двадцять п’ять людей, більшість з яких не згадуються в інших книгах. Однак Павло їх потребував.

Хто є вашою громадою? Краще за все почати її шукати в помісній церкві. Чи є ті, чиє життя перетворилося на темряву? З Божою допомогою ви можете стати світлом, яке направляє їх до Ісуса. Одного дня вони можуть вам віддячити.