Триста студентів із маленького містечка Неодеша, штат Канзас, зібралися на несподівану зустріч у коледжі. Вони сиділи, слухаючи і не вірячи, що подружжя, яке було пов’язане з їхнім містечком, вирішило оплачувати навчання всіх студентів у коледжі Неодеша впродовж наступних 25 років. Студенти були вражені, переповнені радістю зі сльозами на очах.

Містечко Неодеша зазнало економічних труднощів, а це означало, що в багатьох родинах хвилювалися, як покрити витрати на навчання. Цей дар став переломним моментом. Спонсори сподівалися, що це не лише справить позитивний вплив на родини, але і спонукатиме інших переїхати до Неодеша. Їхня щедрість сприяла появі нових робочих місць, активізації життєдіяльності та цілковито нового майбутнього для міста.

Бог бажає, аби народ був щедрий не лише в задоволенні власних гострих потреб, але і в покращенні майбутнього для страждаючих сусідів. Божі настанови цілком зрозумілі: “Коли збідніє твій брат, а його рука неспроможною стане, то підтримаєш його” (Лев. 25:35). Щедрість пов’язана не лише із задоволенням базових фізичних потреб, а і з роздумами про спільне майбутнє всієї громади. Бог сказав: “Підтримаєш його… і житиме він із тобою” (в. 35).

Найглибші форми пожертв формують інше майбутнє. Божа велика і творча щедрість направляє нас до того дня, коли ми всі будемо жити разом у єдності та задоволенні.