Кар’єра більшості гравців Національної Футбольної Ліги надзвичайно коротка – в середньому 3,3 роки. Втім до Ліги входить захисник Том Бреді. У 2021 році він почав свій двадцять другий сезон у віці сорока чотирьох років. Як? Можливо, його відома дієта і регулярні фізичні тренування допомогли йому зберегти свій змагальний тонус. За свої успіхи в грі Бреді отримав сім кілець Суперкубка, а з ними і титул найбільшого гравця НФЛ усіх часів. Однак він би ніколи не отримав цей титул, якби не дозволив своєму прагненню до досконалості у футболі вплинути на все в його житті.

За словами апостола Павла, атлети його часів виявляли таку ж дисципліну (1 Кор. 9:24). Втім він також зазначив, що їхня слава, зрештою, марніла, незалежно від того, наскільки завзято вони тренувалися. Натомість ми маємо можливість так жити для Ісуса, що це справлятиме вплив на вічність. Якщо атлети, які прагнуть тимчасової слави, можуть так завзято заради цього працювати, тоді яку завзятість повинні виявляти ті, хто прагне “прийняти вінок… нетлінний” (в. 25).

Ми не тренуємося, щоб заробити спасіння. Навпаки. Усвідомлення того, наскільки дивовижним є наше спасіння, змінює наші пріоритети, погляди та мету нашого життя, тоді як кожен із нас з Божою допомогою вірно біжить власний забіг віри.