Вільям Шетнер зіграв капітана Кірка в телесеріалі “Зірковий шлях”, втім до справжнього польоту в космос виявився неготовим. Свій одинадцятихвилинний суборбітальний політ він назвав “найбільш вражаючим досвідом, який тільки можна уявити”. Вийшовши з капсули, Шетнер із захопленням сказав: “Бачити, як зникає синій колір, і дивитися в цілковиту чорноту – це дещо неймовірне… Там, де синій колір знизу змінюється на чорний зверху… цей колір дуже красивий і витончений, і ти проходиш крізь нього за одну мить”.

Наша планета – блакитна крапка, оточена суцільною темрявою. Трохи некомфортно це усвідомлювати. Шетнер сказав, що в мить, коли синє небо стало чорним, то був політ наче до смерті. “Одна мить – і ось вона, смерть! Ось що я побачив. Це було дуже хвилююче. Щось неймовірне”.

Вражаючий політ Шетнера дозволяє поглянути на життя з перспективи світобудови. Ми – маленькі об’єкти у всесвіті, втім нас любить Той, Хто створив світло і відділив його від темряви (Бут. 1:3-4). Небесний Отець знає місцеперебування темряви і шляхи, які ведуть до неї (Йов 38:19-20). Він “землю основував… коли разом співали всі зорі поранні та радісний окрик здіймали всі Божі сини” (вв. 4-7).

Довіряймо свої маленькі життя Богу, Який тримає у Своїх руках увесь всесвіт.