Для ілюстрації під час проповіді я підійшов до чудової картини, яку художниця створила на церковній сцені, і провів темну лінію посередині художнього полотна. У церковної громади від здивування перехопило подих. Водночас художниця просто стояла і спостерігала, як я спотворив те, що вона створила. Потім, обравши новий пензель, вона з любов’ю перетворила зіпсовану картину на ексклюзивний витвір мистецтва.

Відновлення картини нагадує мені про Божу працю, яку Він може здійснити в нашому житті, коли ми його руйнуємо. Пророк Ісая докорив ізраїльтянам за їхню духовну сліпоту та глухоту (Іс. 42:18-19) і водночас проголосив надію на Божий порятунок та викуплення: “Не бійся, бо Я тебе викупив” (Іс. 43:1). Те саме Він може зробити і для нас. Навіть якщо ми згрішили, Бог нас прощає і відновлює, якщо ми каємось у гріхах і звертаємось до Нього (вв. 5-7; див. 1 Ів. 1:9). Ми не можемо створити красу з безладу, а Господь Ісус може. Добра звістка Євангелії полягає в тому, що Він викупив нас Своєю Кров’ю. Книга Об’явлення стверджує, що в кінці Христос витре наші сльози і все обновить (Об. 21:4-5).

У нас обмежений погляд на нашу історію. Однак Бог, Який знає нас по імені (Іс. 43:1), зробить наші життя ще більш прекрасними, ніж ми могли собі уявити. Якщо ви вже викуплені через віру в Ісуса, тоді ваша історія, як картина, має славне завершення.