Повіривши в Ісуса, Тахер та його дружина Донья знали, що могли зазнати гоніння у своїй країні. І дійсно, одного дня Тахера з пов’язкою на очах та в наручниках ув’язнили і звинуватили у відступництві. Ще перед судовим засіданням він і Донья вирішили, що не зрікатимуться Ісуса.

Те, що сталося під час оголошення вироку, вразило Тахера. Суддя сказав: “Не знаю чому, однак я хочу витягти вас із пащі лева та кита”. Тахер “розумів, що то діяв Бог”; інакше він не міг пояснити посилання судді на два уривки з Біблії (див. Йона 2; Дан. 6). Тахера звільнили з в’язниці, і родина згодом переїхала до безпечного місця.

Дивовижне звільнення Тахера нагадує історію Даниїла. Він був талановитим керівником, і його мали підвищити, що сповнило його колег заздрістю (Дан. 6:4-6). Змовившись проти Даниїла, вони намовили царя Дарія видати указ, який забороняв людям молитись комусь іншому, крім царя. Цей указ Даниїл проігнорував, і цар Дарій мусив кинути його до левів (в. 17). Однак Бог “урятував Даниїла” від смерті (в. 28), так само як Він через дивовижне рішення судді врятував Тахера.

Багато християн і нині страждають за віру, а інколи їх навіть убивають. Зазнавши переслідування, ми можемо поглибити свою віру, розуміючи, що в Бога є шляхи порятунку, про які ми навіть не уявляємо. Знайте, якими б не були битви, Він із вами.