“Я знаю, що вони говорять. А я тобі кажу…” В дитинстві я тисячу разів чув цю фразу від своєї матері. Контекстом завжди був тиск з боку ровесників. Вона намагалася навчити мене не йти за натовпом. Я вже давно не хлопчик, однак бажання піти за натовпом ще й досі з’являється. Нинішнім прикладом слугує наступна фраза: “Оточуйте себе лише позитивними людьми”. І тут нам варто поставити питання: “А чи узгоджується це з вченням Ісуса Христа?”

“А Я вам кажу…” Господь Ісус неодноразово вживає цю вступну фразу в 5-му розділі Євангелія від Матвія. Йому добре відомо, про що нам постійно каже світ. Однак Він хоче, аби ми жили по-іншому. Наприклад, Ісус каже: “Любіть ворогів своїх… і моліться за тих, хто вас переслідує” (в. 44). Згодом у Новому Завіті апостол Павло також вживає це слово. Як думаєте, стосовно кого? Правильно, стосовно нас. “Ми, бувши ворогами… з Богом” (Рим. 5:10). Ісус робив те, що казав. Він полюбив нас і віддав Своє життя заради нас.

Уявіть, якби Христос оточував Себе лише “позитивними людьми”. Чи були б ми поряд із Ним? Слава Богу, Його любов не зважає на обличчя. Бог полюбив увесь світ, і ми покликані з Його допомогою наслідувати Його приклад.