Сім’я Сью розпадалася на очах. Її чоловік раптово пішов із дому, а вона, роздратована і спантеличена, залишилася з дітьми. Сью просила чоловіка піти з нею до сімейного консультанта, але він відмовився, заявивши, що з ним все гаразд, а проблема в ній. Вона зрозуміла, що може втратити його назавжди, і впала в розпач. Чи зможе вона сама подбати про себе та дітей?

Агар, служниця Авраама та Сарри, зіткнулася з подібною ситуацією. Не в силах чекати, доки Бог дасть їй обіцяного сина (Бут. 12, 15) , Сарра віддала Агар за жінку своєму чоловіку, і та народила Ізмаїла (Бут. 16:1-4, 15). А коли Бог виконав Свою обітницю, і в Сарри народився Ісаак, у сім’ї посилилася напруженість, і Авраам відправив Агар з Ізмаїлом геть (Бут. 21:8-21). Можете уявити її розпач? Невдовзі в матері з дитиною закінчилася вода. Не знаючи, що робити, і не бажаючи бачити, як вмирає її син, Агар залишила Ізмаїла під кущем, а сама відійшла убік. Обоє плакали. “Почув Бог голос юнака” (в. 17). Господь подбав про Агар та Ізмаїла і був із ними.

Часи розпачу, коли ми відчуваємо повну самотність, спонукають нас звертатися до Бога. Яка втіха знати, що в такі хвилини, як і протягом усього життя, Він чує нас, дбає про нас і залишається з нами!