Рукостискання говорило саме за себе. Березневого вечора 1963 року два баскетболісти – один чорний, інший білий – кинули виклик расовій ненависті і потиснули один одному руки. Вперше в історії штату Міссісіпі повністю біла чоловіча команда зіграла проти змішаної. Щоб взяти участь у “грі змін” із командою Університету Лойоли в Чикаго, команда штату Міссісіпі порушила судове рішення, яке забороняло їм залишати штат. А чорношкірі гравці Лойоли протягом усього сезону зазнавали образ, їх закидали попкорном та льодом, а під час поїздок вони не раз опинялися перед зачиненими дверима.

І все одно молоді люди грали. Команда Чикаго перемогла команду Міссісіпі з рахунком 61:51, а потім виграла чемпіонат Національної асоціації студентського спорту. Але, зрештою, того вечора любов перемогла ненависть. Господь Ісус навчав: “Любіть своїх ворогів, добро робіть тим, хто ненавидить вас” (Лк. 6:27).

Біблійне вчення змінює серця та життя. Щоб любити наших ворогів, як навчав Христос, ми повинні підкоритись Його радикальним приписам і внутрішньо змінитися. Як писав апостол Павло: “Тому то, коли хто в Христі, той створіння нове, стародавнє минуло, ото сталось нове” (2 Кор. 5:17). Але як це нове перемагає старе? Любов’ю! Зодягнувшись у неї, ми зможемо бачити одне в одному нашого Господа.