“Господи, посилай мене куди завгодно, тільки не туди!” Так я молився, коли був ще підлітком і збирався вирушити вчитися на рік за кордон. Я не знав, куди мене відправлять, але добре знав, куди я не хочу. Я не говорив мовою тієї країни і мав безліч упереджень проти звичаїв та людей. Тому я просив Бога послати мене в якесь інше місце.

Але Бог у Своїй нескінченній мудрості послав мене саме туди. І тепер я радий, що все склалося так, а не інакше. Через сорок років у мене все ще залишаються добрі друзі в тій країні. Коли я одружувався, до мене на весілля приїхав звідти мій найкращий друг Стефан. А коли він одружився, я полетів до нього, щоб повернути борг дружби. І скоро ми збираємось зустрітися знову.

Якщо Бог робить зміни в серці, трапляються чудові речі. Таке перетворення можна проілюструвати двома біблійними словами: “Савле брате” (Дії 9:17).

Їх промовив Ананія, християнин, якому Бог доручив зцілити зір Савла невдовзі після навернення (в. 10-12). Ананія спочатку чинив опір, тому що знав про жорстокість Савла в минулому: “Чув я, Господи, від багатьох про цього чоловіка, скільки зла він учинив в Єрусалимі святим Твоїм” (в. 13).

Але Ананія був слухняний і пішов. В особі Савла він знайшов нового брата по вірі. Савл став відомий як Павло, а Добра Новина про Христа поширювалася з великою силою. Господь робить дивовижні зміни!