За останні кілька десятиліть до кінематографу увійшло нове слово: перезапуск. Кінематографічною мовою це означає новий переказ старої історії. Деякі перезапуски являють собою повторну екранізацію добре відомого фільму. Інші беруться за більш амбітне завдання і переказують стару історію на новий лад. Але в будь-якому випадку перезапуск – це спроба переробити чи оновити щось. Це новий початок, прагнення вдихнути нове життя в старий сюжет.

Є ще одна історія, в якій також можна побачити перезапуск. Це Євангеліє. У ньому Ісус пропонує нам прощення та вічне життя (Ів. 10:10). А в книзі Плач Єремії пророк нагадує, що Бог щодня “перезапускає” для нас своє милосердя: “Це милість Господня, що ми не погинули, бо не покінчилось Його милосердя, нове воно кожного ранку, велика бо вірність Твоя!” (Плач 3:22-23).

Через Божу благодать ми можемо сприймати кожен день як нову можливість побачити Його вірність. Якщо ми змушені боротися з наслідками власних помилок або проходимо через інші труднощі, Дух може вдихнути прощення, нове життя і надію в кожен день нашого життя. Кожен ранок – це свого роду перезапуск, нова можливість наслідувати керівництво небесного Режисера, Який вплітає історію нашого життя в повість Своїх великих справ.