Чак, актор і майстер бойових мистецтв, на сторічний ювілей своєї матері розповів про те, яку важливу роль вона відіграла в його духовному перетворенні. “Мама була для мене прикладом стійкості у вірі”, – написав він у соціальній мережі. Вона сама виховала трьох хлопчиків за часів Великої депресії, пережила смерть двох чоловіків, сина, пасинка та онуків, а також перенесла багато операцій. “Вона молилася за мене все моє життя в горі та в радості, – продовжував Чак. – Коли я ледве не згубив душу в Голлівуді, вона молилася про моє спасіння”. Завершив свій пост він такими словами: “Дякую мамі, що допомогла Богові зробити мене тим, ким я міг і мав стати”.

Молитви матері Чака допомогли йому знайти порятунок і створити християнську сім’ю. Вона часто молилася за сина, і Бог почув її молитви. Ми не завжди отримуємо від Нього саме такі відповіді, які хочемо; молитва – не чарівна паличка. Проте Яків запевняє нас, що “дуже могутня ревна молитва праведного” (Як. 5:16). Подібно до матері Чака, будемо продовжувати молитися за хворих і тих, хто зазнають лиха (в. 13-15). Приходячи до Бога в молитві, ми отримаємо підтримку, умиротворення та впевненість, що Святий Дух робить Свою справу.

Чи потрібні комусь у вашому житті порятунок, зцілення чи допомога? Принесіть ці потреби до Бога в молитві віри. Він слухає.