Дослідники з китайського міста Фуцзянь вирішили сприяти покращенню сну пацієнтів відділень інтенсивної терапії. Вони виміряли вплив різних засобів для сну на піддослідних, зімітувавши обстановку лікарняного відділення з яскравим освітленням та аудіозаписами сигналів апаратів та розмов медичних сестер. Дослідження показало, що маски та беруші покращують відпочинок піддослідних. Але справжнім пацієнтам у реальному відділенні інтенсивної терапії спокійного сну все одно буде важко досягнути.

Як знайти спокій, коли в навколишньому світі неспокійно? Біблія каже: ті, хто сподівається на Бога, матимуть мир незалежно від обставин. Пророк Ісая писав про майбутній час, коли ізраїльтяни повернуться додому після тяжких випробувань. Вони будуть спокійно жити у своєму місті, бо Бог зробить його безпечним (Іс. 26:1). Він буде діяти в навколишньому світі їм на добро, упокорюючи гордих, визволяючи пригноблених і вершачи правосуддя (в. 5-6). Ізраїль переконається, що “в Господі вічна твердиня”, і завжди буде надіятися на Нього (в. 4).

“Думку, оперту на Тебе, збережеш Ти у повнім спокої, бо на Тебе надію вона покладає”, – писав Ісая (в. 3). Бог може й сьогодні забезпечити для нас мир та спокій. Будьмо спокійні і впевнені у Його любові та силі, незалежно від того, що відбувається навколо.