Ми всі лишаємо частину себе, коли перебираємось на нове місце. Втім для довготривалого перебування в селищі Вілья-лас-Естрельяс в Антарктиці, у холодному та безлюдному місці, треба в буквальному сенсі залишити частину себе. Враховуючи, що найближча лікарня розташована на відстані 625 миль, людина зазнає серйозної проблеми в разі запалення апендикса. Отже, перед тим як туди переїхати, у кожного мешканця має бути видалений апендикс.

Серйозно, чи не так? Втім не настільки серйозно, як стати громадянином Божого Царства. Люди хочуть слідувати за Ісусом так, як забажають (Мт. 16:25-27), однак Він пояснює, що означає бути учнем. “Коли хоче хто йти вслід за Мною, – хай зречеться самого себе, і хай візьме свого хреста, та й іде вслід за Мною” (в. 24). Це означає і нашу готовність позбутись усього, що конкурує з Ним та Його Царством. Беручи свій хрест, ми заявляємо про готовність зазнати соціальних та політичних утисків і навіть смерті через відданість Христу; це готовність по-справжньому йти за Ним. Це означає щомиті слідувати під Його проводом до служіння та жертовності.

Слідування за Ісусом – це значно більше, ніж просто залишити позаду частину свого життя. Це відданість і посвята всього нашого життя, у тому числі наших тіл, лише Йому.