Усього за декілька днів до Пасхального тижня, коли християни в усьому світі згадують жертву Ісуса і святкують Його воскресіння, на південному заході Франції терорист увірвався до супермаркету, відкрив вогонь і вбив двох людей. Після переговорів терорист звільнив усіх заручників, крім однієї жінки, використовуючи її як прикриття для себе. Усвідомлюючи всю небезпеку, офіцер поліції Арно Бельтрам зробив немислиме. Він добровільно обміняв заручницю на себе. Злочинець відпустив жінку, однак під час сутички Бельтрама було поранено, і він згодом помер.

Служитель, який знав офіцера поліції, приписував його героїзм вірі в Ісуса, вказуючи на слова в Євангелії від Івана 15:13: “Ніхто більшої любові не має над ту, як хто свою душу поклав би за друзів своїх”. Ці слова Христос промовив до учнів після їхньої останньої спільної трапези. Він закликав Своїх друзів: “Щоб любили один одного ви, як Я вас полюбив” (в. 12). Найбільшим проявом любові є пожертва власним життям заради іншого (в. 13). Саме це Ісус зробив, пішовши на хрест заради нашого спасіння від гріха. Так міг зробити лише Він.

Можливо, нам ніколи не доведеться наслідувати героїзм Арно Бельтрама. Однак, перебуваючи в Божій любові, ми можемо служити іншим, жертвуючи своїми планами і бажаннями заради свідоцтва про Його велику любов.