Злочин був жахливий, і людину, яка його вчинила, засудили до довічного ув’язнення. У наступні роки, перебуваючи в одиночній камері, він покаявся і звернувся до Христа, знайшовши в Ньому душевне та духовне зцілення. Після цього йому дозволили обмежене спілкування з іншими в’язнями. Божою благодаттю деякі з них через його свідчення також прийняли Христа своїм Спасителем і отримали прощення гріхів.

Мойсей, тепер визнаний герой віри, якось теж скоїв злочин. Побачивши “єгиптянина, що бив єврея з братів його… убив єгиптянина, і заховав його в пісок” (Вих. 2:11-12). Але всупереч цьому гріху Бог за Своєю благодаттю не відвернувся від Свого недосконалого служителя. Згодом Він обрав Мойсея, щоб визволити ізраїльтян від гноблення (Вих. 3:10). У Посланні до римлян апостол Павло пише, що “дар благодаті на виправдання від багатьох прогріхів” (Рим. 5:16). Благодать змінює і примиряє нас із Богом, незалежно від минулих гріхів.

Нам може здаватися, що скоєне зло позбавляє нас права на Божу милість та служіння для Його слави. Але через Його благодать у Христі ми можемо змінитися самі і допомогти іншим.