Хансл Парчмент потрапив у скрутне становище. Він помилився автобусом і приїхав не туди, де мав проходити півфінал на Олімпійських іграх у Токіо. Але, на щастя, він зустрів волонтерку Тріяну Стойкович, яка допомагала в організації ігор. Вона швидко впіймала таксі й дала йому грошей на дорогу. В результаті легкоатлет встиг виступити, пробився у фінал і потім став олімпійським чемпіоном у забігу на 110 метрів із перешкодами. Згодом він повернувся на те саме місце, щоб знайти і подякувати своїй рятівниці.

В Євангелії від Луки розповідається про самарянина, який повернувся до Ісуса, щоб подякувати Йому за своє зцілення (Лк. 17:15-16). Ісус увійшов до села, де Його зустріли десять прокажених. Усі вони просили зцілення, і всі випробували на собі Його благодать та силу. Всі були щасливі, що зцілилися, але тільки один “вернувся, і почав гучним голосом славити Бога. І припав він обличчям до ніг Його, складаючи дяку Йому” (вв. 15-16).

Щодня ми отримуємо безліч різноманітних благословінь від Бога. Це може бути щось визначне, наприклад, відповідь на молитву або своєчасна допомога від незнайомої людини. А іноді благословіння виглядають як звичайні явища: хороша погода і можливість попрацювати на вулиці. Отже, подібно до зціленого самарянина, дякуймо Богові за Його доброту.