Одна жінка розповіла мені, як у її церкві виникла суперечка, через яку громада мало не розділилася. А знаєте, про що сперечалися? Про те, плоска земля чи кругла! Через кілька місяців з’явилися новини про віруючого, який зі зброєю увірвався до ресторану, щоб врятувати дітей, з яких, як він вважав, знущалися у підсобному приміщенні. Ні дітей, ні підсобного приміщення в ресторані не виявилося. Чоловіка заарештували. В обох випадках люди начиталися в інтернеті конспірологічних теорій і повірили в них.

Християни покликані бути законослухняними громадянами (Рим. 13:1-7), а такі громадяни не розповсюджують хибну інформацію. У дні євангеліста Луки серед людей ходило багато оповідань про Ісуса (Лк. 1:1). Деякі з них були неточні. Лука не вірив усьому, що чув. Він, по суті, став журналістом-дослідником: зустрівся з очевидцями (в. 2), ретельно вивчив усе від початку (в. 3) і написав Євангеліє, яке містить імена, дати та історичні факти, описані людьми, які бачили все власними очима.

Ми повинні робити так само. У наші церкви може просочитися хибна інформація. Тому перевірка фактів є проявом любові до ближніх (Лк. 10:27). Почувши щось сенсаційне, намагайтеся перевірити це. Зверніться до спеціалістів. Будьте шукачами істини, а не розповсюджувачами помилок. Адже ми поклоняємося Тому, Хто сповнений правди (Ів. 1:14).