На обличчі юної фігуристки було помітно гнів і сором. Перед зимовими Олімпійськими іграми у 2022 році її успіх був безпрецедентним. Здобувши низку перемог у кількох чемпіонатах, вона претендувала на золоту медаль. Але потім тест на допінг виявив у її організмі заборонену речовину. Під важким тягарем очікувань та звинувачень вона під час довільної програми кілька разів впала і в результаті не отримала взагалі жодної медалі. До скандалу вона демонструвала на льоду дивовижну креативність та артистизм, але звинувачення в порушенні правил скувало її рухи і розбило мрії.

Відразу після створення світу Бог не тільки дав людині вільну волю, а й зажадав від неї послуху. Непокірність привела Адама та Єву, а за ними і нас до гірких наслідків. У світ прийшли руйнація та смерть (Бут. 3:6-19). Цього не мало статися. Господь сказав Адаму: “Із кожного дерева в Раю ти можеш їсти. Але з дерева знання добра й зла – не їж від нього” (Бут. 2:16-17). Думаючи, що їм буде краще і вони стануть “як боги”, Адам та Єва з’їли заборонений плід (Бут. 3:5). Результатом став гріх, сором і смерть.

Бог за своєю милістю дає нам свободу і багато інших прекрасних дарів (Ів. 10:10). Але Він також закликає нас слухатися Його для нашого блага. Нехай Господь допоможе нам бути слухняними і жити життям, сповненим радості та вільним від ганьби.