Від гвинтових сходів до просторої спальні, від паркетних підлог до плюшевого килимового покриття, від величезної ванної кімнати до чудово облаштованого кабінету – рієлтор перевершив самого себе, демонструючи молодій парі їхній можливий майбутній будинок. На кожному кроці вони захоплювалися його красою: “Ви здійснили нашу мрію! Будинок просто чудовий!” Тоді рієлтор сказав те, що могло здатися незвичайним, але було вірним: “Я передам ваш відгук будівельнику. Похвали заслуговує не будинок і не я, а той, хто його збудував”.

Слова рієлтора передають думку, закладену в Посланні до євреїв. Порівнюючи Ісуса Христа з Мойсеєм, автор пише: “Гідний Він вищої слави понад Мойсея, поскільки будівничий має більшу честь, аніж дім” (Євр. 3:3). Хоча Мойсей був удостоєний честі розмовляти з Богом віч-на-віч і бачити Його славу (Чис. 12:8), він був лише “слугою” в домі Господа (Євр. 3:5). Натомість Христос, Творець і Засновник (Євр. 1:2, 10), заслуговує на вищу славу, як “Той, хто все збудував” і “Син у домі Його” (Євр. 3:4, 6). А Божий дім – це Його народ.

Будемо вірно служити Господу, але пам’ятаймо: вищої слави гідний великий художник і будівельник Ісус. Вся хвала, яку отримуємо ми, Божий дім, зрештою, належить Йому.