Коли Білл Пінкні в 1992 році вирушив у одиночне плавання навколо світу, пройшовши складним маршрутом навколо небезпечного Великого Південного мису, ним керувала висока мета. Своєю подорожжю Пінкні хотів надихнути та навчити дітей. Серед них були й учні початкової школи в Чикаго, в яку він колись ходив сам. Мандрівник прагнув своїм прикладом показати, чого можна досягти, якщо старанно вчитися і прагнути мети. Тому і свою яхту він назвав “Посвячення”. Сьогодні, запрошуючи школярів на борт, він дозволяє їм постояти за штурвалом і намагається навчити дисципліни та роботи в команді. “Це необхідні засади успішного життя”, – каже він.

Слова Пінкні узгоджуються з описом мудрості Соломоном: “Рада в серці людини – глибока вода, і розумна людина її повичерпує” (Пр. 20:5). Мудрий цар закликав читачів досліджувати свої цілі в житті. А інакше можна потрапити в біду. “Тенета людині казати «святе» нерозважно, а згодом свої обітниці досліджувати” (в. 25).

У Білла Пінкні були ясні цілі, що надихнули тридцять тисяч школярів по всіх Сполучених Штатах наслідувати його приклад. Він став першим чорношкірим американцем, включеним до Національної зали слави парусного спорту. “Все для дітей”, – каже він. Будемо і ми прокладати свій курс, керуючись глибокою мудрістю Божих настанов.