“Кожна мить свята” – це прекрасна книга з молитвами на різні випадки життя, включаючи звичайні, такі як приготування їжі або прання. Повсякденні справи часто створюють відчуття монотонності і перетворюються на рутину. Книга нагадала мені слова письменника Гілберта Честертона: “Ви дякуєте Богові перед їжею. Це добре. Але я також дякую Богові перед малюванням, плаванням, фехтуванням, боксом, прогулянками, іграми… І ще я дякую Йому перед тим, як вмочити перо в чорнило”.

Ці слова змінюють мій погляд на повсякденність. Іноді я схильна ділити свої заняття на ті, які, на мою думку, мають духовну цінність (наприклад, молитви перед їжею), і ті, які духовної цінності не мають (наприклад, миття посуду після їжі). Павло прибирає цей поділ у Посланні до колосян. Він підбадьорює читачів такими словами: “І все, що тільки робите словом чи ділом, усе робіть у Ім’я Господа Ісуса” (Кол. 3:17). Що-небудь робити в Ім’я Христа означає, з одного боку, прославляти Його, а з іншого – покладатися на допомогу Святого Духа.

“Все, що тільки робите”. Всі повсякденні справи, всі години і хвилини життя можуть бути повні сили Духа Божого, і всі можуть послужити для слави Христа.