Наш пес Вінстон знає, що гризти взуття не можна. Тому він вигадав хитру стратегію. Ми називаємо її “грішити за дверима” . Якщо Вінстон побачить випадково залишений черевик, він із недбалим виглядом, ніби нудьгуючи, прямує до нього. Бере черевик у зуби і так само ліниво йде до дверей. Нічого особливого, дивитися нема на що. “Мамо! Вінстон поніс твій черевик за двері!”

Погодьмося: ми всі іноді думаємо, що можемо так само недбало пронести свій гріх повз Бога. Ми хочемо вірити, що Він не зверне уваги. “Не так це важливо”, – міркуємо ми. Але, подібно до Вінстона, ми всі розуміємо і знаємо, що не подобається Творцю.

Як Адам і Єва в раю, ми можемо ховатися, приховуючи ганьбу свого гріха (Бут. 3:10), або вдавати, що нічого не сталося. Але Біблія закликає нас до протилежного: бігти до Бога за милістю та прощенням. У Книзі приповістей сказано: “Хто ховає провини свої, тому не ведеться, а хто признається та кидає їх, той буде помилуваний” (Пр. 28:13).

Якщо ми є християнами, то ходити “грішити за дверима” та сподіватися, що ніхто не побачить, – не варіант. Визнаймось у своєму гріху самим собі, Богу, доброму другу – і знайдемо свободу від почуття провини та сорому (1 Ів. 1:9).