У британському реаліті-шоу “Бос під прикриттям” директорка великої корпорації з виробництва та продажу заморожених солодощів влаштувалася на роботу в один із магазинів звичайною касиркою. Одяг та макіяж зробили її невпізнанною для співробітників. Її метою було дізнатися, що насправді відбувається на місцях. Завдяки цьому вона змогла вирішити низку проблем, з якими зіткнувся магазин.

Господь Ісус також “умалив Самого Себе” (Фил. 2:7), щоб вирішити наші проблеми. Він став людиною, ходив по землі, навчав людей, а потім помер на хресті за наші гріхи (в. 8). Ця жертва показала, наскільки упокорився Христос. Він став одним із нас, і випробував усе, що ми відчуваємо.

Християни покликані мати “ті самі думки”, особливо щодо інших віруючих (в. 5). Бог допомагає нам зодягнутися в покору (в. 3) і прийняти спосіб думок нашого Спасителя (в. 5). Він спонукає нас стати слугами, які готові піклуватися про потреби інших і бажають простягати руку допомоги. Бог хоче, щоб ми смиренно любили оточуючих, адже ми так багато отримали від Нього. Будемо служити їм і зі співчуттям шукати вирішення проблем, які у них виникають.