Якщо ви любите спокій і тишу, то в Міннеаполісі (штат Міннесота в США) є кімната, яка вам сподобається. Вона поглинає 99,99% усіх звуків! Це всесвітньо відома безехова камера Орфілдської лабораторії, яку називають найтихішим місцем на землі. Люди, які вирішили побувати в беззвучному просторі, повинні сидіти, щоб не втратити орієнтацію через відсутність еха. Ще нікому не вдавалося провести в цій кімнаті понад сорок п’ять хвилин.

Мало хто з нас потребує саме такої тиші. І все ж таки ми живемо в галасливому і марнотному світі, тому час від часу хочемо спокою. Навіть новини та соціальні мережі створюють якийсь “фоновий шум”, що відволікає увагу. Більшість цього шуму викликає негативні емоції. Занурившись у нього, ми можемо перестати чути Божий голос.

Зустрівшись із Господом на горі Хорив, Ілля знайшов Його не в бурхливому вітрі, не в землетрусі і не в огні (1 Цар. 19:11-12). Тільки-но почувши “тихий лагідний голос”, пророк закрив обличчя і став біля входу до печери, щоб зустрітися із всемогутнім Богом (вв. 12-14).

Можливо, ваш дух прагне тиші, але ще більше він хоче почути Божий голос. Облаштуйте собі “тиху кімнату”, щоб у вашому житті завжди було чути “тихий лагідний голос” (в. 12).