Письменник Скотт Макнайт розповідає, як у шкільні роки пережив те, що згодом назвав “просочування Духом”. У християнському таборі проповідник закликав молодь підкоритися владі Христа. Після зборів юний Скотт усамітнився під деревом і помолився: “Небесний Отче, пробач мої гріхи і наповни мене Святим Духом”. “Сталося щось потужне, – розповідав він. – Із тієї миті моє життя стало зовсім іншим. Не ідеальним, але не таким, як раніше”. Раптом у нього з’явилося бажання читати Біблію, молитися, зустрічатися з іншими віруючими і служити Богу.

Перш ніж піднестися на небо, воскреслий Ісус сказав учням, щоб “не відходили з Єрусалиму, а чекали обітниці Отчої” (Дії 1:4). Вони мали “прийняти силу” і стати Його свідками “в Єрусалимі, і в усій Юдеї та в Самарії, та аж до останнього краю землі” (в. 8). Бог дає Святого Духа кожному віруючому в Ісуса. Вперше це сталося в день П’ятидесятниці (див. Дії 2). А сьогодні трапляється щоразу, коли хтось звертається до Христа.

Крім того, ми можемо наповнюватися Духом і з Його допомогою приносити плід зміненого характеру та нових бажань (Гал. 5:22-23). Будемо славити і дякувати Богові за Його втіху, настанову, допомогу та любов!