Щороку у Великій Британії відбувається церемонія, в ході якої правлячий монарх роздає спеціально випущені для цього випадку монети “Гроші Монді”. У 2021 році честі отримати ці монети з рук королеви Єлизавети II був удостоєний Малкольм Клаутт. Цей служитель, якому виповнилося рівно сто років, за своє довге життя роздав тисячу Біблій. Він записував імена всіх, кому дарував Біблію, і регулярно за них молився.

Вірність Клаутта – чудовий приклад любові, яку ми знаходимо в посланнях апостола Павла. Він часто повідомляв своїм адресатам, що регулярно молиться за них. Наприклад, він пише своєму другові Филимону: “Я завсіди дякую Богові моєму, коли тебе згадую в молитвах своїх” (Филим. 1:4). У листі до Тимофія Павло повідомляє: “Тебе пам’ятаю я завжди в молитвах своїх день і ніч” (2 Тим. 1:3). Звертаючись до церкви в Римі, він наголошує, що “безперестанно” і “завжди” згадує про них у молитвах (Рим. 1:9-10).

Можливо, ми не маємо молитовного списку з тисячі людей, однак Господь відповідає і на наші прохання. Старанна молитва за тих, кого ми знаємо, має велику силу. Якщо Святий Дух дає бажання молитися за конкретну людину, то й простий щоденник може бути корисним інструментом. Я записую імена тих, за кого молюся, у певні дні тижня, і це допомагає мені зберігати вірність. Згадувати один одного в молитвах – чудовий вияв любові.