Грін-Бенк (штат Західна Вірджинія) – це крихітне поселення в суворих горах Аппалачі. Воно схоже на десятки інших містечок у цьому районі, за одним важливим винятком. Жоден із ста сорока двох його мешканців не має мобільного доступу до інтернету. Причина в обсерваторії, чий телескоп постійно сканує небо. Сигнали вишок Wi-Fi та стільникового зв’язку створюють перешкоди, тому в Грін-Бенк введено режим радіомовчання. Це одне з технологічно найтихіших місць у Північній Америці.

Іноді тиша – найкращий стан для руху вперед, особливо в наших стосунках із Богом. Сам Господь Ісус Христос подав нам у цьому приклад, часто віддаляючись і проводячи час на самоті, щоб поговорити з Небесним Отцем. Євангеліст Лука повідомляє: “Він же відходив на місце самотнє й молився” (Лк. 5:16). Це чудовий приклад для нас. Якщо Творець Всесвіту настільки усвідомлював Свою залежність від Отця, то наскільки більше ми потребуємо цього!

Регулярно усамітнюючись у тихому місці та зміцнюючи дух у Божій присутності, ми зможемо рухатися вперед у Його оновлюючій силі. А у вас є таке місце?