В епоху інтернету конкуренція стала особливо гострою. Компанії постійно розробляють нові способи приваблення клієнтів. Візьмемо, наприклад, автомобілі Subaru. Власники цих автомобілів, як відомо, особливо віддані цьому бренду; тому компанія запропонувала “палким шанувальникам” стати “послами бренду”.

На веб-сайті компанії мовиться: “Посли Subaru – це виняткова група енергійних особистостей, які готові з усією пристрастю та ентузіазмом розповідати про ці автомобілі та про майбутнє бренду”. Компанія хоче, аби машини Subaru стали частиною ідентичності людей; вона настільки цього прагне, що не може про це не говорити.

У 5-му розділі Другого послання до коринтян апостол Павло описує іншу “посольську” програму, мета якої – запросити інших слідувати за Господом Ісусом. “Відаючи страх Господній, ми людей переконуємо” (в. 11). Далі Павло додає: “Бог… поклав у нас слово примирення. Оце ми як посли замість Христа, ніби Бог благає через нас, благаємо замість Христа: примиріться з Богом!” (вв. 19-20).

Чимало виробників продуктів обіцяють задоволення найглибших потреб, відчуття щастя, цілісності і значимості. Втім лише одне послання, послання примирення, довірене віруючим, є дійсно доброю звісткою. І ми маємо привілей виголошувати це послання відчайдушному світу.