Участь у масштабному заході може змінити нас несподіваним чином. Після спілкування з понад 1200 людьми під час багатоденних зібрань у Великобританії та США дослідник Деніел Юдкін та його колеги дійшли висновку, що великі фестивалі можуть змінити наші моральні орієнтири і навіть вплинути на готовність ділитися власними ресурсами з іншими. Згідно з дослідженням, 63% відвідувачів отримали на фестивалі “трансформаційний” досвід, який також надав їм відчуття більшої пов’язаності з людством і бажання виявляти більше щедрості до друзів, родини і навіть до абсолютно незнайомих людей.

Збираючись з іншими людьми для поклоніння Богу, ми отримуємо не просто соціальний “трансформаційний” досвід, як на світському фестивалі; ми єднаємось із Самим Господом. Божий народ, безсумнівно, відчував це єднання, коли в давні часи збирався в Єрусалимі на щорічні урочисті свята. Ізраїльтяни подорожували (без сучасних зручностей), аби тричі на рік бути присутніми в храмі “у свято Опрісноків, і в свято Тижнів, і в свято Кучок” (Повт. 16:16). Ці зібрання були часом священних спогадів, поклоніння і хвали “перед лицем Господа” разом з родиною, слугами та приходьками (в. 11).

Отже, збираймося разом з іншими людьми для спільного поклоніння, допомагаючи один одному радіти в Бозі і покладатись на Його вірність.