У 2013 році приблизно шістсот глядачів спостерігали, як акробат Нік Валленда ішов по канату над величезною ущелиною в 470 метрів завширшки біля Гранд-Каньйону. Валленда ступив на сталевий трос товщиною в 5 сантиметрів і подякував Ісусу за чудовий краєвид. До його голови була прикріплена відеокамера, яка знімала все, що відбувалось. Він молився і славив Ісуса, ідучи над ущелиною настільки спокійно, наче він ішов по тротуару. Відчувши пориви вітру, Нік зупинився і присів. Потім він знову підвівся, відновивши рівновагу, і подякував Богу за те, що “заспокоїв трос”. З кожним наступним кроком по канату Нік показував усім глядачам, що покладається на силу Христа. Зняте тоді відео і досі переглядають в усьому світі.

Коли сильний вітер спричинив шторм на Галілейському морі, учні у відчаї почали благати про допомогу (Мр. 4:35-38). Після того як Ісус заспокоїв бурю, учні пізнали, що Він має владу над вітрами і над усім іншим (вв. 39-41). Поступово вони вчилися покладатись на Нього. Їхній особистий досвід може допомогти іншим усвідомити близьку присутність Ісуса і Його надзвичайну силу.

Потрапляючи в життєві бурі або ідучи по канатам довіри над глибокими ущелинами страждання, ми можемо виявляти непохитну віру в силу Христа. Бог через прояв нашої віри надихне інших покладатися на Нього.