У книзі “Межа” д-р Річард Свінсон пише: “Нам потрібне місце, де ми можемо перевести подих. Нам потрібна свобода мислити і дозвіл на зцілення. Постійна швидкість знекровлює наші стосунки… Наші діти поранені лежать на землі, збиті нашими швидкісними добрими намірами. Хіба Бог заохочує виснаження? Хіба Він більше не провадить Свій народ до тихих вод? Хто позбавив нас широко відкритих просторів минулого, і як нам їх повернути?” Свінсон каже, що нам у житті потрібна тиха родюча “земля”, де ми можемо зустрітись з Богом і заспокоїтись у Ньому.

Вам це знайоме? Мойсей також шукав відкриті простори. Будучи вождем “твердошийого” народу (Вих. 33:5), він часто усамітнювався, аби віднайти заспокоєння і провід у Божій присутності. В “скинії заповіту” (в. 7) Господь говорив до Мойсея “лице в лице, як говорить хто до друга свого” (в. 11). Ісус також часто “відходив на місце самотнє й молився” (Лк. 5:16). І Спаситель, і Мойсей усвідомлювали важливість проводити час наодинці з Небесним Отцем.

Нам також потрібно знаходити широкі й відкриті простори в Божій присутності. Час, проведений із Богом, допоможе нам приймати кращі рішення і створювати належні межі в нашому житті, аби в нас було достатньо любові до Бога і до людей.

Шукаймо Бога на відритих просторах.