“Церква скінчилась?” – запитала молода мати, яка з двома маленькими дітьми прибула до молитовного дому вже майже під кінець недільного богослужіння. Натомість чоловік, який усіх вітав біля входу, сказав, що в іншій церкві неподалік проводиться два недільних богослужіння, і друге невдовзі має розпочатися. “Можливо, краще підвезти вас туди?” – запитав він. Молода мати погодилась і схоже була рада можливості відвідати іншу церкву усього за декілька кварталів. Згодом, розмірковуючи над цим випадком, чоловік сказав: “Церква скінчилась? Ні, ніколи. Божа Церква вічна”.

Церква – це не хитка споруда. Апостол Павло писав, що церква є вірною Божою родиною. Її члени – “домашні для Бога, збудовані на основі апостолів і пророків, де наріжним каменем є Сам Ісус Христос, що на ньому вся будівля, улад побудована, росте в святий храм у Господі, що на ньому і ви разом будуєтеся Духом на оселю Божу” (Еф. 2:19-22).

Ісус навіки заснував Свою Церкву. Він оголосив, що попри будь-які виклики або труднощі, яких зазнає Церква, “сили адові не переможуть її” (Мт. 16:18).

Ці обітниці надають нам можливість поглянути на помісні церкви і на всіх нас, як на частину Божої вселенської Церкви, збудованої “в Христі Ісусі на всі покоління на вічні віки” (Еф. 3:21).