У конференц-центрі зменшили освітлення. Декілька тисяч студентів схилили голови. Проповідник промовив молитву посвячення, а потім запросив встати тих, кого Бог закликає служити в закордонних місіях. Моя подруга Лінетт підвелася зі свого місця. Я знала, що вона вирішила служити Богові на Філіппінах. Але я особисто не відчувала жодного бажання підвестися, бо вважала, що проблем вистачає і в Сполучених Штатах. Мені хотілося поширювати Божу любов у рідній країні. Однак через десятиліття я переїхала до Великобританії, щоб служити новим ближнім, яких дав мені Бог. Він закликав мене до того, на що я не очікувала, і мої уявлення про своє призначення радикально змінилися.

Господь Ісус часто дивував тих, з ким зустрічався, включаючи кількох рибалок, яких закликав іти за Собою. Почувши, що вони мають стати ловцями людей, Петро та Андрій одразу залишили свої сіті і пішли за Ним (Мт. 4:20). Подібно Яків та Іван залишили “човна та батька свого” (в. 22). Вони довірилися Ісусу і пішли за Ним назустріч невідомості.

Звичайно, Господь закликає багатьох людей працювати там, де вони перебувають, нікуди не переїжджаючи. Але в будь-якому випадку всім нам потрібно дивитися на Нього і бути готовими дивуватися новими переживаннями та можливостями служити Йому так, як ми не уявляли собі.