Перед початком Кубка світу з бейсболу в 1906 році спортивний оглядач Х’ю Фуллертон опублікував приголомшливе передбачення. Він заявив, що команда “Chicago Cubs”, якій усі передвіщали перемогу, програє в першій та третій грі, а виграє лише в другій. А ще під час четвертої гри буде дощ. Все здійснилося. Потім у 1919 році аналітичний талант підказав Фуллертону, що деякі учасники поступилися першістю в іграх навмисне. Мабуть, їх підкупили аферисти, котрі хотіли розбагатіти на ставках. Преса висміяла оглядача, але він знову мав рацію!

Фуллертон не був пророком. Він лише старанно вивчав факти. А ось Єремія був справжнім пророком, чиї пророкування завжди здійснювалися. Одного разу Він одягнув на себе дерев’яне ярмо і закликав юдеїв скоритися Вавилону, щоб не загинути (Єр. 27:2, 12). Лжепророк Ананія від імені Бога став йому заперечувати і зламав ярмо (Єр. 28:2-4, 10). На це Єремія сказав: “Послухай же, Ананіє: Не посилав тебе Господь, але ти доводиш, що народ цей довіряє неправді”. А потім додав: “Цього року ти помреш” (вв. 15-16). Через два місяці Ананія помер (в. 17).

У Новому Заповіті сказано: “В давнину промовляв був Бог до отців через пророків, а в останні ці дні промовляв Він до нас через Сина” (Євр. 1:1-2). Через життя, смерть і воскресіння Ісуса Христа, а також через послання Його апостолів та дію Святого Духа Божа істина звучить і для нас сьогодні.