У 2014 році біля узбережжя Філіппін біологи зловили пару помаранчевих морських коників. Разом із частиною такого ж помаранчевого коралу, який служив для них домом, їх доставили до Каліфорнійської академії наук у Сан-Франциско. Вчені хотіли дізнатися: успадковують новонароджені коники забарвлення своїх батьків чи формують свій власний під впливом середовища. Помаранчеві коники народили тьмяно-коричневих дитинчат, яких помістили в акваріум із пурпуровим коралом. Незабаром діти теж стали пурпуровими. Не маючи іншого захисту, вони отримали від Бога здатність зливатися з фоном.

Це досить корисний захисний механізм у природі. Однак нам він не підходить. Бог закликає всіх, хто прийняв спасіння, виділятися в навколишньому світі. Апостол Павло переконує нас прославляти Бога в усіх сферах життя і представити свої тіла “на жертву живу” для служіння Йому (Рим. 12:1).

Зважаючи на природну вразливість людини, викликану гріхом, наше духовне здоров’я залежить від Святого Духа, Який оновлює наш розум і дає здатність уникати впливу цього віку, що відкидає Бога і прославляє гріх (в. 2).

“Стосуватися до віку цього” – означає чинити всупереч Божій волі. Однак завдяки силі Святого Духа ми можемо жити і любити за прикладом Христа.