Проєкт “Червона сукня” було створено британською художницею Кірсті Маклауд і представлено в музеях та художніх галереях усього світу. Протягом тринадцяти років вісімдесят чотири клаптики бордового шовку подорожували різними країнами, де над ними працювали понад триста жінок (і кілька чоловіків), вишиваючи складні візерунки. Потім із цих шматочків було створено сукню, що зберігає в собі історію майстринь і майстрів, більшість із яких живуть у безвісності та злиднях.

Подібно до “Червоної сукні”, виготовлення одягу, що носили Аарон та його нащадки, було доручено людям “мудросердим” (Вих. 28:3). Божі вказівки щодо вбрання священників включали подробиці історії Ізраїлю. Наприклад, на плечах священиків мали розташовуватися камені оніксу з вирізьбленими на них іменами колін Ізраїлю (в. 12). Шати, вишиті пояси та покриття на голову призначалися “на славу й красу” синів Аарона, які служили Богові і направляли народ у поклонінні (в. 40).

Ми живемо за часів Нового Заповіту. Тепер кожен віруючий є частиною царського священства, в якому всі служать Богові і будують одне одного (1 Пет. 2:4-5, 9). Наш Первосвященик – Ісус Христос (Євр. 4:14). Хоча ми і не одягаємо спеціальні шати, з Божою допомогою ми одягаємося “в щире милосердя, добротливість, покору, лагідність, довготерпіння” (Кол. 3:12).