У проникливій статті “Чи знає вас мій син?” спортивний журналіст Джонатан Тьяркс написав про свою боротьбу з раком і просив, щоб інші люди піклувались про його дружину і маленького сина. Тридцятичотирирічний автор написав цю статтю за шість місяців до своєї смерті. Його батько також помер у молодому віці. Тьяркс, щирий християнин, у статті поділився уривками зі Святого Письма, в яких мовиться про опіку над удовами та сиротами (Вих. 22:22; Іс. 1:17; Як. 1:27). Звертаючись до своїх друзів, він писав: “Коли я побачу вас на небі, то запитаю лише про одне: «Чи були ви добрі до мого сина та моєї дружини?.. Чи знає вас мій син?»”

Цар Давид також поцікавився: “Чи є ще хто, хто позостався з Саулового дому? Я зроблю йому ласку ради Йонатана” (2 Сам. 9:1). До царя привели Мефівошета, сина Йонатана, який через нещасний випадок (див. 2 Сам. 4:4) став “кривим на ноги” (в. 3). Давид йому сказав: “Не бійся, бо справді зроблю тобі ласку ради батька твого Йонатана, і зверну тобі все поле твого батька Саула. А ти будеш завжди їсти хліб при моєму столі” (2 Сам. 9:7). Давид виявив люблячу турботу до Мефівошета, і схоже, що саме тоді той по-справжньому познайомився з ним (див. 2 Сам. 19:25-31).

Господь Ісус закликав нас любити інших так, як Він полюбив нас (Ів. 13:34). Отже, з Його допомогою будемо знайомитися і любити інших.