“Пташенята завтра полетять!” – з радістю сказала моя дружина Карі. Вона з натхненням стежила за сімейством волове очко, яке звило гніздо в підвісному кошику в нас на ґанку. Щодня вона фотографувала підростаючих малюків та маму, яка приносила їм їжу.

Наступного ранку Карі встала раніше і розсунула гілки, що прикривали гніздо. Але замість пташенят вона побачила там вузькі, зловісні очі змії. Хижий плазун заліз у гніздо і зжер його мешканців.

Карі була вбита горем. Мене цього дня не було вдома, я якраз поїхав за місто, тому вона покликала сусіда, щоб той прогнав змію. Але заподіяну шкоду неможливо було виправити.

Біблія розповідає нам про іншого плазуна, який завдав набагато більшої шкоди. Змій в Едемському саду обманув Єву, запропонувавши їй плід, який Бог заборонив їм їсти під страхом смерті. “Не вмрете! Бо відає Бог, що дня того, коли будете з нього ви їсти, ваші очі розкриються, і станете ви, немов Боги, знаючи добро й зло”, – сказав змій (Бут. 3:4-5).

Внаслідок цієї неправди та непослуху Адама і Єви, у світ увійшли гріх і смерть. Обман древнього змія, “що диявол він і сатана”, триває й донині. Але Господь Ісус прийшов у світ, “щоб знищити справи диявола” (1 Ів. 3:8) і повернути нас до Бога. Одного разу Він створить все нове (Об. 21:5).