Він усе робив добре. Була лише одна проблема. Всі про неї знали, але він був дуже добрим працівником, тому на його гнівливість заплющували очі. Ніхто йому по-справжньому не суперечив. З цієї причини за роки його роботи постраждало чимало людей. І в результаті його кар’єра, яка могла стати визначною, завершилася раніше часу. Але ж він був віруючим! Якби тільки я свого часу наважився йому докорити!

У книзі Буття Бог залишив ідеальний приклад того, що означає з любов’ю протистояти гріху. “Приніс Каїн Богові жертву від плоду землі” (Бут. 4:3). Але Бог дав зрозуміти, що цей дар Йому не подобається. Каїн сильно розгнівався (в. 5) або, як сказано в інших перекладах, сильно засмутився. Тоді Бог вказав синові Адама на його гріх і закликав шукати те, що добре і правильне. На жаль, Каїн проігнорував докір і скоїв перше на землі вбивство (в. 8).

Ми не можемо змусити інших людей відмовитись від гріха. Проте ми можемо протистояти їм у дусі лагідності, можемо з любов’ю говорити їм істину, щоб усім разом стати більше схожими на “Нього, а Він – Голова, Христос” (Еф. 4:15). Оскільки Бог дав нам здатність чути, будемо сприймати слова істини від інших.