Грейнджер Маккой – художник, який вивчає птахів та створює їх скульптури. У своїх творах він прагне передати грацію, крихкість та силу цих дивовижних істот. Одна з його робіт має назву “Відновлення”. На ній представлено лише одне праве крило качки шилохвіст, витягнуте у вертикальному положенні. Нижче, на табличці, опис: “Змах – момент найбільшої слабкості птаха, але й момент, коли він набуває сили для подальшого польоту”. І потім Грейнджер цитує вірш із Біблії: “Досить тобі Моєї благодаті, бо сила Моя здійснюється в немочі” (2 Кор. 12:9).

Апостол Павло написав ці слова до церкви в Коринті. Переживаючи складні часи, він благав Бога прибрати те, що він назвав “колючкою в тілі” (в. 7). Це могло бути фізичне нездужання чи духовне протистояння. Подібно до Ісуса в Гетсиманському саду (Лк. 22:39-44), Павло тричі просив Бога позбавити його страждань. Але Господь сказав, що вони необхідні для того, щоб у ньому жила сила благодаті. Апостол засвоїв важливий урок: “Коли бо я слабий, тоді я сильний” (2 Кор. 12:10).

О, ці колючки, які нагадують нам про нашу неміч! Як нам хочеться їх позбутися! Але, подібно до птаха, що збирається з силами для подальшого польоту, ми теж знаходимо Божу силу для подолання всього того, з чим стикаємося. Його сила стає нашою.