Коли американський письменник О. Генрі в 1905 році писав своє улюблене різдвяне оповідання “Дари волхвів”, він намагався оговтатись від особистих проблем. Проте він написав надихаючу історію, яка висвітлює прекрасну рису Христового характеру – жертовність . У цій історії дружина продає своє гарне довге волосся напередодні Різдва, щоб купити золотий ланцюжок для кишенькового годинника свого чоловіка. Однак пізніше вона дізнається, що її чоловік продав свій кишеньковий годинник, щоб купити набір гребінців для її прекрасного волосся.

Який найбільший дарунок вони зробили один одному? Жертовність. Цей вчинок свідчив про велику взаємну любов.

Отже, ця історія нагадує про дари любові, які мудреці зі сходу принесли немовляті Христу після Його святого народження (див. Мт. 2:1, 11). Однак Сам Ісус подарував нам незрівнянно більший дар. Коли Він став дорослим, то віддав за нас своє життя.

У повсякденному житті християни можуть вказувати на Його великий дар, з любов’ю жертвуючи своїм часом, своїми ресурсами та характером. Апостол Павло написав: “Тож благаю вас, браття, через Боже милосердя, – повіддавайте ваші тіла на жертву живу, святу, приємну Богові” (Рим. 12:1). Немає кращого дару, ніж пожертвувати чимось для інших завдяки любові Ісуса Христа.