У Еллен був обмежений бюджет, тому вона була рада отримати різдвяний бонус. Цього було цілком достатньо, але коли вона поклала гроші на рахунок, на неї чекала ще одна несподіванка. Касир сказав, що в якості різдвяного подарунка банк поклав на її поточний рахунок січневий платіж за іпотеку. Тепер вони з Треєм можуть оплатити інші рахунки і благословити ще когось різдвяним сюрпризом!

У Бога є способи благословляти нас більше, ніж ми очікуємо. Ноомі була пригнічена і зломлена смертю чоловіка та синів (Рут. 1:20-21). Її відчайдушну ситуацію врятував Боаз, родич, який одружився з її невісткою і надав їм притулок (Рут. 4:10).

Можливо, це все, на що могла сподіватися Ноомі. Однак потім Бог благословив Рут і Боаза сином. Тепер Ноомі мала внука, який буде їй “потішителем душі та на виживлення [її] сивини” (в. 15). Цього було б достатньо. Жінки у Віфлеємі казали: “Народився син для Ноомі” (в. 17). Маленький Овед зростав і став “батьком Єссея, Давидового батька” (в. 17). Родина Ноомі належала до царського роду Ізраїля, найважливішої династії в історії! Цього було б достатньо. Однак Давид став предком… Ісуса.

Віруючи в Христа, ми знаходимось у схожій ситуації. Ми нічого не мали, допоки Він нас не викупив. Тепер ми повністю прийняті Небесним Отцем, Який благословляє нас, щоб благословити інших. І цього більш ніж достатньо!