Як я тебе люблю? Душа моя тобою сповнена від краю і до краю”. Ці вірші з книги Елізабет Браунінг “Сонети з португальської” належать до найвідоміших в англійській літературі. Вона написала їх для свого майбутнього чоловіка Роберта перед весіллям, і вони справили на нього таке враження, що він порадив їй опублікувати всю збірку. Але мова сонетів була надто особистою, і бажаючи зберегти анонімність, Елізабет опублікувала їх як переклад з португальської.

Багато людей відчувають незручність, якщо потрібно відкрито висловити свою прихильність. Проте Біблія не стримується, коли говорить про Божу любов. Пророк Єремія записав звернення Творця до Свого народу: “Я вічним коханням тебе покохав, тому милість тобі виявляю” (Єр. 31:3). Хоча народ відвернувся від Нього, Господь обіцяв відновити його і наблизити до Себе. “Ізраїль іде на свій спочин”, – сказав Він (в. 2).

Ісус Христос – найвищий прояв Божої любові, що відновлює, дає мир і спокій усім, хто звертається до Нього. Від ясел до хреста і порожньої гробниці Він уособлює Боже бажання прийняти до Себе світ, що блукає. Прочитайте Біблію від початку до кінця, і ви побачите, що вона “від краю і до краю” сповнена Божої любові. Але саме ця любов безмірна, і в неї країв немає.