Ніколас їхав автомобілем пізно увечері і раптом побачив охоплений полум’ям будинок. Він зупинився, кинувся в палаючу будівлю і вивів у безпечне місце чотирьох дітей. Але тут дівчинка підліток, найнята доглядати малюків, побачила, що однієї дитини немає. Не роздумуючи, Ніколас знову поринув у вогняне пекло. На другому поверсі він знайшов шестирічну дівчинку, розбив вікно і, взявши її на руки, стрибнув униз. Саме в цей час на місце події прибули рятувальники.

Ніколас продемонстрував справжній героїзм: він був готовий пожертвувати життям заради інших. Його вчинок відображає ту жертовну любов, яку виявив Господь Ісус – інший добровільний “Рятівник”, який ціною життя визволив нас від гріха і смерті. “Бо Христос, коли ми були ще недужі, своєї пори помер за нечестивих”, – писав апостол Павло (Рим. 5:6). Він підкреслював, що Ісус, досконалий Бог і досконала Людина, вирішив заплатити за наші гріхи ціну, яку ми ніколи не змогли б сплатити самі. “Бог доводить Свою любов до нас тим, що Христос умер за нас, коли ми були ще грішниками” (в. 8).

Будемо дякувати Христу, нашому Спасителю, і довіримо Йому своє життя. Він дасть нам силу виявляти таку ж любов до оточуючих у словах і справах.