Фотографії, розміщені моїм другом у соціальній мережі, були чудовими. На них красувався відреставрований Форд Мустанг 1965 року випуску: блискучий темно-синій корпус, блискучі хромовані диски, обтягнутий новою чорною оббивкою салон і двигун, відповідний всім іншим обновкам. У стрічці були фотографії цього автомобіля до реставрації: тьмяна, зношена, невиразна, жовта машина. Важко було уявити, що коли ця машина зійшла з конвеєра, вона також була привабливою. Час, експлуатація та інші фактори призвели до того, що вона “дозріла” для відновлення.

Таким був стан Божого народу в Псалмі 79, тому там кілька разів повторюється молитва: “Боже, приверни нас, і хай засяє обличчя Твоє, й ми спасемось!” (в. 4; див. в. 8, 20). Хоча раніше Бог вивів ізраїльтян з Єгипту і поселив їх у благословенній землі (в. 9-12), добрі дні давно минули. Через численні гріхи вони випробували на собі тяжкість Божого гніву (в. 13-14). Тепер вони молилися: “Боже Саваоте, вернися ж, споглянь із небес” (в. 15).

Вам доводилося колись відчувати відірваність, віддаленість від Бога? Чи вашій душі прямо зараз не вистачає радості та миру? Можливо, це тому, що розірвався ваш зв’язок із Христом? Бог чує наші молитви про відновлення (в. 2). Що заважає вам звернутися до Нього?