Перебуваючи в таборі для біженців на Близькому Сході, Реза отримав Біблію, з якої дізнався про Христа, і повірив у Нього. У його першій молитві були такі слова: “Зроби мене Своїм працівником”. Коли молодий чоловік покинув табір, Бог відповів на цю молитву, надіславши йому роботу в агентстві з надання допомоги. Так Реза знову потрапив у табір, але тепер уже для того, щоб служити людям, яких він знав і любив. Він організував спортивний клуб, курси з вивчення мови, надавав юридичні консультації – все, що може дати людям надію. Для нього це способи послужити і поділитися Божою мудрістю та любов’ю.

Читаючи Біблію, Реза одразу побачив схожість між своєю долею та історією Йосипа з книги Буття. Господь використав Йосипа у своїй справі, коли той був у в’язниці. Начальник поставив його над усіма в’язнями, і справа пішла настільки добре, що він навіть перестав стежити за тим, що відбувається. Бог був з Йосипом і в усьому, що він робив, Господь давав успіх (Бут. 39:23).

Бог обіцяє бути з тими, хто служить Йому. Незалежно від того, що з нами відбувається, якщо ми опиняємося у в’язницях – у прямому чи переносному сенсі, – стикаємося з труднощами, вимушеним переселенням чи душевним болем, Він ніколи не залишить нас. Як Він дав можливість Резі служити тим, хто перебував у таборі, а Йосипу керувати у в’язниці, Він зможе використати і нас.